Jak na sešlapaný koberec?

 Plyšový koberec rozzáří každou místnost!

Dlouhý vlas plyšového koberce, sametový vzhled, nepřeberná škála barev, množství rozměrů a mnoho dalších skvělých vlastností, které charakterizují skvělé plyšové koberce, které se hodí do každé místnosti ve vaší moderní domácnosti. Zelený, červený nebo jiný pestrý plyšový koberec ocení především děti v dětském pokojíčku, naproti tomu méně výrazné barvy (šedá, krémová, světle béžová), jenž působí minimalističtějším dojmem, který je dnes tak vyhledáván, ocení zákazníci především v obývacím pokoji, ložnici nebo v pokoji pro hosty. Celou nabídku plyšových koberců za skvělou cenu si můžete projít v kategorii Plyšové koberce.
Měkká vlákna našich koberců zaručí, že vaše děti nebudou mít odřená kolena při dovádění a jejich protiskluzová spodní část zase přispěje k dalšímu bezpečí, pokud dítě na koberec v rychlosti naběhne, koberec se nepohne z místa.
Pokud chcete, aby váš plyšový koberec vydržel co nejdéle jako nový, je potřeba o něj následovně pečovat:
Suché vysávání – k pravidelné péči o koberec si vystačíte s běžným vysavačem, díky němu zabráníte zašlapáváním nečistot hlouběji do plyšového koberce. V žádném případě nepoužívejte rotační kartáče, které by vytrhaly a poškodily dlouhý vlas plyšového koberce.

Vyklepávání a praní – pokud se rozhodnete k většímu úklidu, tak plyšový koberec můžete vyklepat na čerstvém vzduchu, který zároveň naruší klima roztočům, jenž se usadili v koberci. Praní v pračce nedoporučujeme, koberce tak můžou ztratit své původní vlastnosti.
Čištění skvrn – v případě znečištění plyšového koberce tekutinou je potřeba rychlého zásahu. V případě zaschnutí skvrny by odstranění probíhalo mnohem hůře. Pro akutní řešení využijte papírových utěrek, které na skvrnu přimáčkněte – nesnažte se utěrkou třít, ať nezničíte vlas koberce. Tento proces opakujte několikrát s novou utěrkou, dokud utěrka nezůstane suchá. K vyčištění skvrn použijte šetrný čistící prostředek určený na koberce, jako např. šampón na koberce Vanish. Nepoužívejte syntetické prostředky.
Zatížení a slunce – zásadní aspektem životnosti každého plyšového koberce je způsob používání. Pokud chcete, aby plyšový koberec vypadal co nejdéle jako nový, tak jej nezatěžujte nábytkem. Zatížení nábytkem vede k deformaci vlasů. Pro snížení této deformace nábytek pravidelně přesunujte a koberec přemísťujte. Dalším negativním faktorem je sluneční svit, který může po určitém čase barvu z vláken plyšového koberce znehodnotit. Koberec také neumisťujte na frekventovaná místa. Koberec je díky svým vlastnostem náchylný k sešlapání, aby vám vydržel co nejdéle jako nový, dodržujte všechny výše zmíněné body.
Teď už si jenom zbývá koberec vybrat! Začněte třeba tady: Plyšové koberce
Jak na sešlapaný koberec?
Sešlapaný koberec je nepříjemná záležitost snad pro každého. Často se tak stává, pokud je koberec vystaven nepřiměřené zátěži nebo umístěn na příliš frekventovaném místě. Plyšové koberce kvůli svému jemnému vlasu trpí více na sešlapání než obyčejný koberec s vlasem do jednoho centimetru. Pokud začnete pozorovat, že se koberec začíná sešlapávat, ihned jej pootočte, aby se zatěžovaná strana vyměnila s méně zatěžovanou stranou. Sešlapané vlasy koberce se budou mít tendenci vrátit do původní polohy, pokud nebudou vystaveny dalšímu zatěžování. Pomoci můžete také rozčesáváním jemným hřebenem. Koberce není doporučeno prát, nicméně praním na nízkou teplotu v pračce nic nepokazíte, praní se však nesmí opakovat příliš často. Po důkladném vysušení poznáte, že sešlapání zmizelo, opět si můžete pomoci hřebenem a celý koberec hezky načechrat. Abyste nemuseli problémy se sešlapáním vůbec řešit, neumisťujte koberec tam, kde víte, že bude nepřiměřeně zatěžován, a to například na chodbě, ve dveřích, pod nohami u stolku a na dalších obdobných místech, kde hrozí delší zátěž koberce.
Prohlédněte si všechny plyšové koberce z naší nabídky na stránce GAZU.cz
Těšíme se na Vás
Tým GAZU.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

O plyšových kobercích - vše, co potřebujete vědět - část I.

Detailní fotografie plyšových koberců